Yrke + Framtid - yrkesutbildningsmässan för vuxna

Folkhögskola

Folkhögskolan är för dig som vill läsa upp sina betyg, fördjupa dina kunskaper eller läsa en yrkesinriktad utbildning. Utbildningarna kan vara både korta kurser och längre program, vanligtvis på deltid. Det finns även möjlighet att läsa allmänna ämnen på grundläggande nivå för att komplettera tidigare utbildning eller för att förbereda sig för vidare studier.
Folkhögskolor är öppna för alla vuxna, oavsett tidigare utbildning eller bakgrund. Det finns inga specifika antagningskrav eller betygskrav för att kunna delta i kurserna. Det betyder att folkhögskolorna välkomnar er bred målgrupp av studenter, inklusive personer som har avbrutit sin tidigare utbildning eller vill utforska nya intressen och passioner. 

Vi har tagit fram olika plattformar för att du ska kunna göra ditt val av yrkeshögskola på ett smidigt sätt. Lycka till!

 

 

Folkhögskolan.nu

''Sök bland alla kurser på Sveriges 156 folkhögskolor!''

folkhögskolan.nu

Studentum.se

''Läs upp dina betyg, fördjupa dina kunskaper eller läs en yrkesinriktad utbildning. Här hittar du lika många möjligheter som vägar i livet. Utbildningarna har stort fokus på hur du är som individ. Här hittar du folkhögskoleutbildningar!''

Studentum.se

Sverigesfolkhögskolor.se

''Att gå på folkhögskola är ett steg till vidare studier, arbete och personlig utveckling. På Sveriges 156 folkhögskolor möter tusentals deltagare varje år en annorlunda utbildningsform, med en nyskapande syn på kunskap och bildning.'' Läs mer här.

sverigesfolkhögskolor.se

AllaStudier.se

''Behöver du uppnå behörighet för att kunna studera på universitet eller högskola? Eller är du intresserad av att utbilda dig till journalist eller teckenspråkstolk? Då kan en utbildning på folkhögskola passa dig!''

AllaStudier.se

Studier.se

''Har du funderat över hur det skulle vara att studera på folkhögskola? En folkhögskola är en skola där du kan studera på lite friare villkor än på vanliga högskolor och universitet. Folkhögskolor riktar sig till alla vuxna över 18 år och lämpar sig även väldigt bra för dig som kanske bara har gått en kort tid i skolan eller nyligen har flyttat till Sverige.'' Läs mer här.

Studier.se

Yrke + Framtid 2023 gjordes i samverkan med: